6 април | РЦСИ „Топлоцентрала“ Зала 1
април 6, 2024
14 юни | 20:00 ч. One More Park Bar Разговор с Крис Клийв (Великобритания)
юни 14, 2024

14 юни 2024 г. | 18:30 ч.

„Честна игра: за каузите и политиките в литературата и спорта“

Основен корт на Национален ОББ тенис център

„Литературни срещи лято 2024“ ще започнат на 14 юни от 18:30 ч. в Национален тенис център, Борисова градина с 30-минутна приятелска тенис среща между тенисистката и екоактивистка Магдалена Малеева, Яна Генова - дългогодишен литературен и културен мениджър, в момента – заместник-кмет на София по „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, Васил Терзиев - кмета на София и доц. д-р Бойко Пенчев - литературовед, поет и преподавател.

Спортът е обмен и възможност за общуване – затова, буквално и метафорично, публиката ще види как си подават топката професионалисти от различни полета. Диалогът от корта ще се превърне действително в разговор, чиято тема поставя директно въпроса за някои важни сходства и отлики. Модератор на Събитието ще бъде Манол Пейков, който е издател, преводач и човекът, стоящ зад редица благотворителни каузи.

Вход свободен


„Литературни срещи пролет 2024“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична община, програма „Култура“. „Литературни срещи лято 2024“ се реализират в партньорство с партньорство с издателство ICU, One More Park Bar, Национална спортна академия, Българска федерация по тенис и Sport Depot.