14 юни | 20:00 ч. One More Park Bar Разговор с Крис Клийв (Великобритания)
юни 14, 2024
15 юни | 10:00 ч. Езерото „Ариана“ Литературно ориентиране
юни 15, 2024

15 юни 2024 г.

10:00 - 17:00 ч.

Спортен полуден с писатели

Борисова градина

Спортния полуден с писатели на 15 юни ще се проведе в Борисовата градина. Той включва различни активности, сред които Литературно ориентиране, тенис срещи с писатели (тенис на корт и тенис на маса), шах и бокс. Фондация „Прочети София“ кани публиката и на „литературни медитации“ със записи на откъси от произведения и стихове от участващите автори и други текстове, свързващи литературата и спорта. Всеки може да донесе своя книга по темата, да прочете от нея на отворения микрофон и да сподели своето мнение или лична история.

Литературно-спортните коментари през целия ден на Слънчевата градинка ще бъдат на журналистката и културоложка Надежда Московска.


Спортен полуден с писатели

10:00 ч. | езерото „Ариана“ ➾ Литературно ориентиране
Начална точка: езерото „Ариана“
Финална точка: Слънчевата градинка, Борисова градина

Между изходната и крайната точка на бягането, хората ще трябва да открият пет места в Борисова градина, свързани с литературата. Първите трима финиширали ще получат книга и тениска от фондация „Прочети София“. Всеки, който е любопитен към този спортно-литературен лабиринт от координати и насоки, може да се включи напълно свободно и без предварително записване.
11:00 ч. | Основен корт на Национален ОББ тенис център ➾ Бързи тенис (на корт) срещи с писател
През годините фондация „Прочети София“ е правила различни видове лични срещи с писатели и поети. Този път това ще бъдат „Бързи тенис срещи“. След предварително записване едва 9 души ще могат да играят тенис на корт с поетите и литератури теоретици Бойко Пенчев, Камелия Спасова, Стефан Иванов. Мястото на срещите ще бъде Национален тенис център от 11:00 ч. Между сетовете ще има въпроси и коментари за връзката между спорта и литературата. Нужно е предварително записване, само за хората, които биха искали да играят, всички други са добре дошли като публика. Запишете се тук!
13:00 ч. | Слънчева градинка ➾ Боксова демонстрация с Палми Ранчев
14:00 ч. | Слънчева градинка ➾ Шахматни етюди с Иван Ланджев
15:00 ч. | Слънчева градинка ➾ Бързи тенис (на маса) срещи с писател
„Бързите тенис (на маса) срещи“ ще се проведат в Слънчевата градинка от 15:00 ч. Всеки може да се запише, за да играе тенис на маса с писателите, поетите и драматурзите Иван Димитров, Зорница Христова, Мирослав Христов и Радослав Чичев. Нужно е предварително записване само за хората, които биха искали да играят, всички други са добре дошли като публика. Запишете се тук!

„Литературни срещи пролет 2024“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична община, програма „Култура“. „Литературни срещи лято 2024“ се реализират в партньорство с партньорство с издателство ICU, One More Park Bar, Национална спортна академия, Българска федерация по тенис и Sport Depot.