15 юни | 15:00 ч. Слънчевата градинка Тенис (на маса) срещи с писател
юни 15, 2024
15 юни | 20:00 ч. One More Park Bar Разговор с писателите Иван Ланджев и Палми Ранчев
юни 15, 2024

15 юни 2024 г. | 18:00 ч.

Дискусия: Кривата между литературата и спорта

One More Park Bar

Tемата на „Литературни срещи“ предполага обширна и задълбочена дискусия, която ще се проведе на 15 юни от 18:00 ч. в One More Park Bar. Нейното заглавие е „Кривата между литературата и спорта“, а участници в нея ще бъдат преподавателката по философия на спорта в НСА и
гост-лектор в Полша и Франция – Боряна Ангелова-Игова, журналистът и писател Иво Иванов, спортният журналист Камен Алипиев-Кедъра и поетесата и литературна теоретичка Камелия Спасова. Модератор ще бъде учителят по философия и водещ на подкаста inter alia в Ratio Podcast – Васил Лозанов. Те ще разговарят за спорта като тема в литературата; за начините да се пише за спорт (биографии, очерци, статии, есета); за гена на таланта – спортен или писателски; за мотивацията и представата за успех в спорта и литературата.

Вход свободен


„Литературни срещи пролет 2024“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична община, програма „Култура“. „Литературни срещи лято 2024“ се реализират в партньорство с партньорство с издателство ICU, One More Park Bar, Национална спортна академия, Българска федерация по тенис и Sport Depot.