14 юни | 18:30 ч. Национален ОББ тенис център „Честна игра: за каузите и политиките в литературата и спорта“
юни 14, 2024
15 юни | 10:00 – 17:00 ч. Борисова градина: Слънчевата градинка Спортен полуден с писатели
юни 15, 2024

14 юни 2024 г. | 20:00 ч.

Разговор с Крис Клийв (Великобритания)

One More Park Bar

От 20:00 ч. в Оne More Park Bar ще бъде единствената възможност за среща в София с популярния и добре известен в България британски писател Крис Клийв. Модератор на разговора ще бъде преводачката Лора Ненковска.

Вход свободен


„Литературни срещи пролет 2024“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична община, програма „Култура“. „Литературни срещи лято 2024“ се реализират в партньорство с партньорство с издателство ICU, One More Park Bar, Национална спортна академия, Българска федерация по тенис и Sport Depot.

Крис Клийв
Крис Клийв е роден и живее в Лондон. Той завършва психология в престижния Бейлиол Колидж в Оксфорд. Автор е на четири романа, издадени на български от издателство ICU. Освен книгите „Възпламеняване“, „Другата ръка“, „Злато“ и „На смелите се прощава”, Крис Клийв пише и разкази. Дебютният му роман „Възпламеняване“ е адаптиран като филм, а вторият му роман, „Другата ръка“ или “Little Bee” в Америка, е №1 бестселър в класациите на New York Times с над 2-милионен тираж. Между 2007 г. и 2010 г. списва регулярна рубрика, посветена на децата и родителството (Down with the Kids), в Guardian. Носител е на престижни литературни награди. Историята в най- новата му книга „Злато“ е посветена на две професионални колоездачки. Романът проследява запознанството им от времето на програмата „Елитни надежди“, когато са на деветнайсет, до навечерието на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., което е и реалното събитие, вдъхновило романа.